Ons opvoedingsproject weerspiegelt waar we voor staan als secundaire school. Het Sint-Maarteninstituut is een katholieke dialoogschool die kwaliteitsvolle vorming aanbiedt vanuit de inspiratie en de gedrevenheid van Sint-Maarten.

Bekwaam worden

in de geest van Sint-Maarten betekent voor ons vandaag dat wij vanuit een positieve ingesteldheid kinderen en jongeren motiveren en hen stimuleren om het beste uit zichzelf naar boven te halen. We geven kansen om te groeien. Zodat elk kind en elke jongere tot zijn recht kan en mag komen.

Burger worden

in de geest van Sint-Maarten betekent voor ons vandaag met een open blik op de toekomst en geloof in die toekomst met kinderen en jongeren samen leren, samen werken en samen leven. Zo leert elk kind en elke jongere op een authentieke wijze verantwoordelijkheid opnemen voor een duurzame samenleving.

Mens worden

in de geest van Sint-Maarten betekent voor ons vandaag in alle eenvoud en bescheidenheid met passie voor onze leerlingen en onze school werken en leven. Dienstbaarheid en aandacht voor elk-ander kleurt hierbij ons omgaan met elkaar.

De mantel van Sint-Maarten

roept ons telkens weer op om niet alleen onze kennis maar ook ons hart en onze ziel te delen. We rekenen op het engagement van al onze medewerkers, al onze leerlingen en ouders om dit mee waar te maken.